Lurre

Den här helgen har varit ovanligt lugn, precis som den förra. Jag och Fabbe har mest slappat. I fredags blev det (såklart!) fredagsmys framför På spåret/Let´s Dance. Jag tycker det är svårt att välja vilket program man ska kolla på, så det är bara att sitta med fjärren i högsta hugg och zappa fram och tillbaka :P I går blev det också lugnt. Lite träning på em och sen en mysig middag på kvällen. Jag tycker faktiskt det är riktigt kul att laga mat nu, framförallt när man har sällskap vid middagsbordet. Det är roligt att prova på nya recept och experimentera med ingredienser och så. Jag kanske har valt fel yrkesinriktning? :P

Idag gav jag och Fabbe oss ut och handlade lite mat på Ica. Gud vad kallt det var ute! Nu när det har varit runt nollan på termometern ett tag så har man glömt bort hur kallt det är med 15 minus.

Nu blir det pluggtime. Jag håller på och läser om minnet just nu, väldigt intressant! Boken säger i princip att man inte kan vara säker på att de minnen man har faktiskt är ens egna och att man har upplevt dem. Minnet ändras varje gång man tänker tillbaka på en händelse vilket betyder att vi egentligen inte kan säga vad vi kommer ihåg och vad som hjärnan bara har hittat på. Läskigt!

Motown i helgen? Allt är möjligt. Puss på er!

Strömavbrott

Gud nu har det kommit ännu mer snö! Ska det aldrig bli vår snart? Å andra sidan, hellre massa snö och minusgrader än slask och några plus.


Igår kväll när jag och Fabbe höll på och laga mat blev dte helt plötsligt kolsvart och knäpptyst. Det visade sig att strömmen gått på hela Studentgatan. Som tur var så var maten precis klar så jag och Fabbe fick tända massa värmeljus och sitta där och käka. Mysigt :) Efter maten gick vi runt på området och kollade, och detsatt massa folk i korridorer och så som hade tänt ljus och spelade spel och grejer. Tänk vad trevligt det kan vara med strömavbrott ibland, då börjar folk umgås med varandra istället för att sitta och glo framför dator och TV. Efter nästan en timme kom strömmen iaf tillbaka som tur var :)




Visst blir man sugen på vår när man ser alla fina vår- och sommarklänningar? :) Den här kommer från Nelly.

Pubrunda

Kom hem från stan för ett tag sen. Jag och Mari var och åt lunch på Soleo på Våghustorget. Jag åt en jättegod ceasarsallad med kyckling och Mari tog en sallad med lax och bulgur. Vid 14 mötte vi David och Daniel i Krämaren och gjorde vår psykologilabb. Den gick ut på att vi skulle observera en plats inne i stan i typ 15 minuter och sen skriva ner allt vi kom ihåg. På måndag ska vi jämföra det vi skrev och se om vi minns olika saker. Det ska bli kul att se vad man fokuserar på och om de andra såg grejer som inte jag lade märke till och tvärtom.

Igår hände det mycket grejer. Hade föreläsning 12-16 och stressade sen hem och gjorde mig iordning. Jag hängde på Fabbe och hans fadderpolare + nollor på den traditionella nolle-pubrundan inne i stan. Alla nya nollor och alla faddrar och generaler möts upp inne i stan och blir sen indelade i typ 10 olika grupper. Varje grupp ska sen besöka tre pubar var inom loppet av 3 x 45 minuter och sen möts alla grupper upp på Strömpis och är där resten av kvällen. Det blir min tredje Pubrunda sen jag flyttade till Örebro, och ändå har jag inte varit fadder nån gång och bara nolla en gång. :P Vi besökte Björnstugan, Lounge, Njuta och sen bar det av till Strömpis. Jag hade jättetrevligt och träffade massa roligt folk. Faddrarna tjatade på mig hela kvällen att jag skulle skaffa overall och joina dom på Bärseback, men så långt tänker jag inte sträcka mig i mitt studentliv :P Sen lyckades jag även slarva bort mitt bankkort i ca 30 minuter innan det visade sig att jag hade glömt det på bardisken när jag beställde en drink. Som tur var hade bartendrarna hittat det och jag fick tillbaka det :)

Nu blir det städning här hemma, jag skulle egentligen dammsugit i måndags men har inte orkat/hunnit det än. Nu kan jag inte skjuta upp det längre :P
Puss o hej

Send in the Clowns

Har kollat på konståknings-EM nu senaste veckan som har sänts i SVT. Man måste ju bli imponerad över hur duktiga alla åkare är, det är piruetter och spagat och lyft och grejer... på en snorhal hockeyrink! Underligt att dom inte skadar sig oftare än vad de gör.


Så fin låt :)

VP

Usch jag tror jag håller på att bli sjuk, har ont i halsen och är förkyld. Inte okej! Jag som har köpt träningskort och skulle börja mitt nyttiga liv och allt och sen kan jag inte träna. Det är som att min kropp strejkar genom att bli sjuk, den är för lat för att orka träna :P

Jag och Fabbe ska snart gå och handla på ICA. Där skrapar man ihop en del vuxenpoäng. Sambo, veckohandling och ICA-kort. Bara volvon, villan och vovven som fattas nu ;) Gjorde nått test där man kunde kolla sin vuxenpoäng och enligt det var jag typ 23.5 år. Jag som inte alls känner mig vuxen än! Det här var sidan:

Vuxenpoäng

Snart vill jag inte fylla år längre, nu börjar man bara bli för gammal för att göra massa saker. 23-24 nånting känns som en lagom ålder, då får man åka på kryssning och sånt själv också. Jag vill inte fylla 25 iallafall, då är man lika nära 20 som 30 och vid 30 vet vi ju alla att livet är slut ;)


HEJ!

Nu är det andra gången gillt som gäller för mig angående blogg. Jag kände pressen ;) Ska försöka vara lite duktigare nu och hålla den här vid liv.

Efter att ha slitit i två timmar med Picasa, Paint, diverse blogguider på internet samt mina obefintliga HTML-kunskaper så lyckades jag äntligen få till en någorlunda hyfsad design också. Klockan är 01.15 och jag orkar inte fixa till något bättre ändå.

Har varit i skolan 9-17 idag vilket är ovanligt för mig. Jag är van vid ca 3 timmar lärarledd lektion i veckan från sociologin men psykologin verkar lovande på den fronten hittils. Ju mer schemalagd tid desto bättre. Då ser man till att komma upp på morgonen, göra sig iordning och ta sig till skolan istället för att ligga och dega framför Vakna med the voice eller Nyhetsmorgon. Jag och Mari har sett till att ÄNTLIGEN göra klart vårt arbete om främlingar på bussar också. Nu ska jag ritualbränna alla böcker, kompendium och dokument som hör till arbetet för jag är så jävla trött på det ;)

Nu väntar i alla fall sängen på mig, det har den gjort ett tag. Puss och gonatt!

RSS 2.0