M

Tjo på er. Nu sitter jag hemma i Motala. Tog tåget hem idag efter vår föreläsning. Det var INTE försenat för en gång skull, vid såna här tillfällen är jag glad att jag inte åker med SJ och att jag inte behöver åka till/från/genom Sthlm eller Gbg där det tydligen är helt kaos nu! Såg på nyheterna igår och där intervjuade dom folk som jobbade på tågen som hade blivit mordhotade och spottade på. Haha fan vad sjukt! Visst att folk är sura över att tågen är försenade eller inställda, men det är ju inte direkt tågvärdarnas fel att det är som det är. Skriv ett argt brev till SJ:s ledning istället som uppenbarligen inte kan hantera sånt här väder!

Utvecklingspsykologin har börjat nu. Det verkar rätt intressant men det beror nog främst på vår lärare. Hon är en jätterolig, engagerad amerikansk-asiatisk tjej som tydligen bor i Sthlm och förstår svenska. Helt plötsligt kan hon bara slänga in ett svenskt uttryck, typ som "fika" eller "självkänsla". Hon är precis som Simon i Design: Simon och Thomas, han kör ju jämt med sitt "vardagsroom" :P

Den här helgen blir lugn, ingen fest iaf. Imorn skulle vi visst käka buffé och efterrätt hos Limpan och kolla på Solsidan. Trevligt med mat och sällskap, kan inte bli fel :)

Usch vad hemskt det är när man får höra jobbiga saker som hänt. Det känns inte som det är verkligt och inte att det kan ske i lilla Motala direkt. Sänder en tanke till alla anhöriga.

Marsvinsvakt

Igår var mamma och pappa här på en fika. Dom lämnade av Sixten också för att sedan fortsätta till Uppsala och hälsa på Linnéa och Erik. Egentligen skulle päronen kommit redan i lördags men så blev ju vädret som det blev också. Usch, ska det aldrig bli vår snart?! Fabbe är ute och springer nu i kylan. Jag tycker han är dum i huvet som är ute och idrottar i 8 minus när det finns ett varmt gym man kan gå till istället :P

Det är så mysigt med ett litet husdjur tycker jag. Om det inte vora för att både Fabbe och jag åker hem rätt ofta och inte är i Örebro alls på sommaren så skulle jag gärna skaffa nåt litet djur, typ ett marsvin eller kanske en liten katt. När jag blir "vuxen" och bor i villa och sånt ska jag definitivt ha djur!



Här ligger han och myser i mitt knä :)

Tentan gick helt ok btw. Åtminstonde kändes det så, sen får vi väl se när resultatet kommer. Just nu är det iaf inte så mkt jobbigt framöver. Idag börjar vi med utvecklingspsykologi, blir nog intressant. Vi går dock 15-19, inte den mest ultimata tiden direkt. Menmen, då hinner man fixa lite andra saker på dan, typ som att städa och gå och handla.

På torsdag åker jag hem till Motala förresten. Har tandläkartid på fredag förmiddag och sen får vi väl se vad resten av helgen har att bjuda på :)

Smoothies

Jag och Fabbe gjorde jättegoda (och nyttiga!) smotthies förut. Här kommer receptet:

5 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl frysta hallon
1 1/2 dl frysta blåbär
1 banan
1 msk fast honung
en skvätt mjölk

Mixa allt i en mixer. Häll upp i två stora glas.


Resultatet. Yummie!

Tentatajm

Klockan 8.15 imorn är det dags. Kan inte säga att jag känner mig beredd till 100 % direkt, skulle gärna skjuta på det en vecka. Har tränat in massa tidigare tentor och typ 70 instuderingsfrågor, men sen vet man ju inte om läraren vill jävlas och väljer ut frågor som inte har vart med tidigare. Hoppas han skriver frågor som man fattar också. Hans engelska är hyfsad men hans svenska är under all kritik. Det finns en svensk del på proven och om man utgår från meningsbyggnad och stavning ser det ut som han har kört det engelska provet genom google translate och översatt det till svenska rakt av :P

Sitter och väntar här på att Fabbe ska komma hem från ICA. Vi skulle göra varma mackor och upptäckte att osten är slut. Man KAN inte strunta i ost på varma mackor, det är omöjligt! Han skulle köpa med sig frysta hallon och blåbär och turkisk yoghurt också, vi ska göra en nyttig efterrätt för en gångs skull :P

Jag har gått och blivit sjuk också. Förkylning, ont i hasen och eventuellt lite feber. Det känns ju lagom kul att skriva tenta i 4 timmar med svidande hals och rnnande näsa! Har sovit dåligt inatt också, vilket jag alltid gör när jag är förkyld.

Nu kom Fabbe med maten. Wish me luck tomorrow!

Kittens inspired by kittens


Hahah garvar så jag håller på att dö! Så himla söta unge! :D

Tentavecka

Idag har jag inte lämnat huset alls! Bara tvättat och pluggat och pluggat ännu mer. Hoppas tentan på lördag kommer gå bra. Sen sociologin är jag ju van vid stora djupa tentafrågor där man ska diskutera, jämföra och analysera. Nu kommer det bara vara faktafrågor med flervalsalternativ och några med öppn svar. Skönt det iofs. Åh jag hoppas verkligen att jag kommer klara den här tentan, jag pallar inte att plugga in 1000 sidor psykologi en gång till och framförallt inte 5 dar innan nästa tenta. Håll tummarna för mig på lördag mellan 8 och 12! Efter tentan kommer mamma och pappa hit och äter lunch och lämnar av Sixten. Dom ska åka upp till Uppsala och hälsa på Linnéa och Erik och jag och Fabbe skk vara marsvinsvakter i 4 dar. Så trevligt :)

Idag har jag förresten fått ett nytt bankkort och en blankett för nytt körkort. Nu har jag snart alla mina kort igen, måste bara köpa en ny plånbok att förvara grejerna i. Just nu går jag runt med pengar och kort i en rosa neccesär med jordgubbar på :P Egentligen borde jag köpa nån slags senilsnodd också och sätta fast i väskan/kläderna så jag inte tappar bort plånboken igen!

Min plånbok är borta!

Det var då själva fan att man inte kan få ha sina grejer ifred! Min plånbok försvann igår när jag och Mari var ute på Björnstugan. Antagligen försvann den på dansgolvet, antingen  ramlade den ur väskan eller så var det nån idiot som snodde den. Shit, förstå vilken panik jag fick när jag upptäckte att den var borta! Jag har aldrig förut (peppar peppar) blivit av med något på krogen, varken plånbok, kamera, mobil eller nycklar (vilket jag så fint påpekade när Fabbe tappade bort sina nycklar. Det fick jag ju tillbaka nu iaf).

I alla fall så går jag och Mari runt och letar på dansgolvet och så, vi frågar både bartendrarna, garderobspersonalen och vakterna om dom har sett nån plånbok eller om nån annan har lämnat in en. Men icke. Vi får i alla fall vänta tills alla har gått hem, min garderobsbiljett låg såklart också i plånboken. Vid det här laget är jag både ledsen och förbannad för att jag inte hade bättre koll på plånboken. Just det, jag hade som tur nog numret till Spärrservice inlagt i mobilen så jag kunde ringa typ direkt och spärra mitt bankkort. Smart av mig att lägga in det. Gör det ni med!

När jag äntligen hade fått ut min jacka så hade sista bussen hem gått och utan plånbok blir det lite svårt att ta taxi hem. Så jag följde med Mari hem i stället och sov i hennes bäddsoffa. Kom hem hit för typ en timme sen med hjälp av sms-biljett. Nu har jag i alla fall beställt nytt bankkort och körkort, gjort en polisanmälan och anmält till mitt hemfärsäkringsbolag att plånboken blev stulen. Imorn måste jag fixa nytt ICA-kort, universitetskort och busskort. Egentligen är det helt sjukt hur beroende man är av alla sin små plastkort! Just nu kan jag inte göra nånting. Som tur var hade jag en del kontanter här hemma och sen har jag ju en snäll sambo jag kan låna pengar av :)

Men så mycket extrajobb för mig, och vad fick personen som stal min plånbok ut? Typ 150 spänn i kontanter, ett leg och ett bankkort som är helt värdelösa, ett busskort med typ 50 kr på och en massa rabattcheckar och kundklubbskort. Känns ju inte som en sådär superbra deal direkt. Pengarna skiter jag fullständigt i, utan det är korten som jag inte klarar mig utan. Dessutom har jag tenta på lördag och då behöver jag legitimation för att få skriva den. Som tur var är Fabbe hemma i Bbg i helgen och kan hämta mitt pass i Motala när han åker till Örebro, annars vete fan hur det hade blivit med tentan.

Nu ska jag sluta gnälla om min plånbok och börja tentaplugga istället. Hoppas alla hade en trevligare lördagskväll än jag hade! Puss o kram

Lägenheten

På begäran av min kära mormor och morfar som visst har hittat till min blogg så lägger jag upp bilder på lägenheten som jag tog i höstas när jag och Fabbe precis hade flyttat in :)


The Vardagsroom


The Vardagsroom


Köket (och Fabbe)


Köket (fast utan frysen som står där nu)


Sovrum


Sovrum

Burger

Fabbe och jag har precis käkat hemmagjorda hamburgare med fullkornsbröd, tacosås, sallad, gurka och ost. Slår Max, BK och Donken alla gånger! Snabbt går det att göra också, perfekt när man är hungrig (som jag är :P). Fabbe skulle iväg nu och öva lite inför fredag, det är ju finsittning på Kåren med Teknat och Serum och jag är Fabbes "plus one". Under middagen ska han och tre killar till dansa till Call on me, komplett med gympadräkter och allt. Kommer bli så jävla kul att se, och jag ska filma också har jag tänkt. Får se om den får komma upp på fejs eller ej ;)

Jag, Mari, David och Stefan håller på för fullt och tentapluggar den här veckan. Rekord tror jag, hela 10 dagar kvar! Har nog aldrig varit ute i så god tid. Men så har vi ju en bok på tusen sidor med. Det är så lätt när man sitter några stycken i skolan och pluggar att komma in på andra ämnen. Idag blev det typ 20 minuter plugg och 20 minuter skitsnack. Det blir så mycket trevligare att plugga då tycker jag. Och så lite lunch på det med :)

Fabbe upptäckte nyss att hans nya nyckel inte passar till det gemensamma sophuset. WTF liksom, vad är det för jävla sätt? Usch Öbo sjunker bara mer och mer i mina ögon. Det känns som att dom tror att dom kan behandla folk hur som helst bara för att det är studenter det handlar om! Jag vill flytta till en villa snart, eller iaf en bostadsrätt, Kan inte nån bara ge mig några millar tack? Vad snällt :P

Helgen som var

Yeey nu har Fabbe och jag ÄNTLIGEN varsin uppsättning nycklar, var hos Öbo och hämtade dom idag. Nu kan vi komma och gå som vi vill utan att behöva passa tider eller vänta på varann hela tiden. Gött!

Var hemma i Motala i helgen, så trevligt så. I fredags var det party hos Linus med parceremonier och annat kul i sann Paradise-anda :P Vissa drog till Harrys men jag, Elin, Erika och Emelie bl.a. var på Hugan. Det var afterski-tema så folk gick omkring i skidglasögon och mössor och hela terassen var full med snö så det inte gick att sitta där ute. Som vanligt märker man när det är lägre åldersgräns på krogen. Dansgolvet gick knappt att vara på pga alla små 18-isar som håller på och knuffas och barnsla sig. Nä tacka vet jag Harrys på lördagar! Bilder från kvällen kommer så småningom på fejjan, I promise!

I lördags blev det bakismys med Elin och Emelie. Vi åt alldeles för mycket pizza och chips och kollade på Mello. Salem var lätt värd att gå vidare (inte så konstigt med tanke på vilket motstånd han hade) och jag gillade också Pain of Salvations låt.

Igår var jag på Ströget och fikade med Lina innan det åter var dags för hemresa till Örebro. SÅKLART blev det massa strul med tågen precis som det blev i fredags när jag skulle till Motala. Då fick vi åka buss från Hallsberg till Motala. Igår blev vi dock bara försenade i typ 25 minuter och vi behövde inte byta färdmedel. Bra det iaf. Folk på tåget var assura och det hade tydligen varit förseningar överallt. Att inte SJ och Tågkompaniet fattar att det blir vinter varje år och att det kommer massa snö som behöver skottas bort för att tågen ska kunna köras!

Fabbe har övertalt mig om att se Goldeneye med honom ikväll, enligt honom är dte tyå världens bästa film ;) Jag är väl inte sådär överexalterad över den direkt, men får väl ge den en chans.

Puss på er!

City

Idag har jag och Fabbe varit på stan och shoppat lite. Jag köpte massa nödvändigt  så som nya vårskor, hudkräm,  en kort vårig jacka/kavaj och alkohol. Jackan och alkoholen lär ni få se imorn ;)

Har hittat en ny favorithårspray också från Björn Axén, om man nu ens kan kalla det för spray. Jag har kört med den rosa Proffs-sprayen hur länge som helst och den funkar bra men jag tycker det är lätt att håret blir kladdigt och stelt av den. Jag vill ha volym, men håret ska ändå kännas fräscht och får ABSOLUT inte se fett ut. Den här nya sprayen var asbra, istället för att bli kladdig lade den sig som ett pulver över håret och gjorde det stort och snyggt :)


Try it, you'll love it!

Imorn måste jag upp till Öbo och hämta våra nya hemnycklar, Fabbe råkade slarva bort sina kopior så vi har levt med en uppsättning nycklar i två veckor. Lite lagom jobbigt sådär! Tar nog 16.25-tåget hem till Motown, och då är det bara hem och fixa sig och sen fest :D Jag är pepp som fan!

See you!

En kortis

Kom precis hem från träning. Duktigt av mig känner jag! Håller på att etablera nya vanor nu, det tar ett tag men jag har ju ända fram till Beach 2010 på mig :P

I helgen kommer jag hem bara så ni vet! Fest på fredag hörde jag nåt om? Me like!

RSS 2.0